روز جهانی مبارزه با هموفوبیا و ال‌جی‌بی‌تی ستیزی

اما وضعیت در اپوزیسیون رژیم اسلامی و فعالین حقوق بشر نیز بهتر از رژیم اسلامی نیست چرا که به جز چند حزب محدود مانند حزب سبزهای ایران، حزب چپ ایران، حزب کمونیست کارگری ایران، سازمان چریکهای فدایی خلق ایران، سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران و همبستگی با جمهوری‌خواهان ایران از حقوق جامعه LGBTQ سایر احزاب و جریانات سخن نمی‌گویند که مبادا رژیم ایران آنها را تخریب کند و حتی از نام همجنسگرا و الفاظ توهین آمیز علیه همجنسگرایان مانند مفعول برای تخریب رقیب سیاسی خود استفاده میکنند که نشان میدهد جامعه LGBTQ برای حقوق خود و دیده شدن نه تنها با رژیم ایران بلکه یابد با یک اپوزیسیون هموفوب نیز مبارزه کند!

آرتمیس زرین‌کوب

فعال سیاسی و فعال حقوق +LGBTQ

روز جهانی مبارزه با هموفوبیا و LGBTQ ستیزی و حمایت بی قید و شرط از حقوق +LGBTQ

در دهه نود میلادی سازمان بهداشت جهانی در روز ۱۷ می اعلام کرد که دیگر گرایش به همجنس بیماری نیست و یک تفاوت طبیعی در کارکرد جنسی انسان‌ها می‌باشد، از آن تاریخ به بعد این روز را به نام روز جهانی مبارزه با هموفوبیا یا LGBTQ ستیزی نامگذاری کردند.

در این روز افراد LGBTQ+ و حامیان جامعه LGBTQ+ به خواسته‌های این بخش جامعه می‌پردازند و برای آگاهی جامعه اطلاعات مرتبط با جامعه LGBTQ+ را منتشر میکنند.

جامعه LGBTQ ایران در حالی روز جهانی مبارزه با LGBTQ ستیزی را گرامی میدارد که همچنان طبق قوانین رژیم ایران روابط افراد LGBTQ جرم انگاری شده است و افراد ترنس عقیم‌سازی اجباری می‌شوند و دوجنسگرایان و هم‌جنس‌گرایان مورد نفرت پراکنی قرار میگیرند و افراد غیرباینری اصولاً دیده نمی‌شوند!

رژیم ایران با کمک دستگاه طویل پروپاگاندا خود از هیچ تلاشی برای نفرت پراکنی علیه رژیم اسلامی فروگذار نمیکند، برای مثال باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صدا و سیمای رژیم ایران همجنسگرایی را گرایشی صهیونیستی میداند و سایت تابناک وابسته به پاسدار تروریست محسن رضایی علنا شیطان پرستان و همجنسگرایان را مشابه هم میداند تا به دلیل بافت مذهبی جامعه بیش از پیش حملات به جامعه LGBTQ را بیشتر کند.

همچنین در پی جناح‌های رژیم ایران نیز هیچکدام از حقوق جامعه LGBTQ نه تنها دفاع نمی‌کنند بلکه خواهان اعدام آنها می‌باشند، از اصولگرایان که به وسیله محمود احمدی‌نژاد در دانشگاه آمریکا گفت در ایران همجنسگرا نداریم تا اصلاح‌طلبان به وسیله محمد خاتمی که در آمریکا گفت همجنسگرایی یک انحراف است و اعدام بهترین راه مقابله با این انحراف!

نقطه قابل ذکر این است پیش از محمود احمدی‌نژاد این محمد خاتمی بود که به نفرت پراکنی علیه جامعه LGBTQ مشغول شد که این امر نشان داد اصلاح‌طلبان در همجنسگرا ستیزی گوی رقابت را از دوستان اصولگرای خود ربوده‌اند!

همچنین جنبش مردمی حلال‌زاده‌ها وابسته به سپاه تروریست پاسداران نیز با قرار دادن پرچم رنگین‌کمانی نماد جامعه LGBTQ در کنار پرچم آمریکا و اسرائیل این پیام را منتقل کرد که جامعه LGBTQ همانند آمریکا و اسرائیل از دشمنان درجه یک رژیم اسلامی میباشد و به صورت مکرر جهاد علیه همجنسگرایان را فریاد میزند!

اما وضعیت در اپوزیسیون رژیم اسلامی و فعالین حقوق بشر نیز بهتر از رژیم اسلامی نیست چرا که به جز چند حزب محدود مانند حزب سبزهای ایران، حزب چپ ایران، حزب کمونیست کارگری ایران، سازمان چریکهای فدایی خلق ایران، سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران و همبستگی با جمهوری‌خواهان ایران از حقوق جامعه LGBTQ سایر احزاب و جریانات سخن نمی‌گویند که مبادا رژیم ایران آنها را تخریب کند و حتی از نام همجنسگرا و الفاظ توهین آمیز علیه همجنسگرایان مانند مفعول برای تخریب رقیب سیاسی خود استفاده میکنند که نشان میدهد جامعه LGBTQ برای حقوق خود و دیده شدن نه تنها با رژیم ایران بلکه یابد با یک اپوزیسیون هموفوب نیز مبارزه کند!

همچنین در شرایطی ما روز جهانی مبارزه با LGBTQ ستیزی را گرامی میداریم که ایران آبستن تغییرات سیاسی است و بیش از هشت ما است که انقلاب ژینا جریان دارد، انقلابی که با شعار «زن، زندگی، آزادی / ژن، ژیان، ئازادی» آغاز شد و به سرعت بخش‌های مختلف جامعه را جذب خود کرد.

در انقلاب ژینا جامعه LGBTQ+ نیز مانند سایر بخش‌های جامعه در آن مشارکت داشت و با شعار «کوئیر، زندگی، آزادی» مشاهده‌پذیری کرد و با شرکت در تجمعات با نماد رنگین‌کمانی، انتشار تصاویر بوسه‌های خود و دیوارنویسی و تراکت‌نویسی و پیوند زدن خواسته‌های جامعه LGBTQ با انقلاب ژینا با صدای رسا اعلام کردند که هم سرنوشت مردمان متفاوت ایران هستند و تنها در یک نظام دموکراتیک، سکولار و حقوق‌بشری می‌توانند حقوق برابر خود را به دست بیاورند‌.

در روز جهانی مبارزه با LGBTQ ستیزی، تمام افراد، احزاب، سازمان‌ها و جریاناتی که ادعا میکنند از دموکراسی و حقوق‌بشر حمایت میکنند، باید بدون قید و شرط خواسته و صدای جامعه LGBTQ مانند نقض حقوق اولیه جامعه LGBTQ از جمله حق حیات و سانسور این بخش جامعه را فریاد زده و خواستار حقوق برابر جامعه LGBTQ با سایر اعضای جامعه شوند.

اما نباید فراموش شود که تمام این موارد با عاملیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه LGBTQ به دست میآید و پیش میرود، از همین رو باید در روز جهانی مبارزه با LGBTQ ستیزی بر این عاملیت بیش از پیش تاکید کرد.

اما برای حمایت از جامعه LGBTQ+ باید چه سیاستی را پی گرفت؟

در روز جهانی مبارزه با LGBTQ ستیزی به عنوان یک همجنسگرا و فعال سیاسی بخشی از سیاست‌هایی را که باید برای حمایت از این بخش جامعه دنبال کرد را خطاب به اعضای جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو، فعالین مدنی-سیاسی، احزاب و سازمان‌های سیاسی اعلام میکنم:

1.نخستین گام رهایی جامعه LGBTQ+ از استثمار جرم زدایی از روابط افراد LGBTQ+ است که همانند جامعه بدور از سرکوب دولتی بتوانند روابط آزادانه داشته باشند.

2.با جرم زدایی از روابط افراد LGBTQ+ راه برای تشکیل انجمن‌ها و رسانه‌های حامی جامعه LGBTQ+ باز میشود و میتوان با کمک این آزادی بیان در جهت پذیرش، فرهنگسازی و احقاق حقوق LGBTQ+ تلاش کرد.

3.باید از تصویب قوانین منع تبعیض برای کودکان LGBTQ+ حمایت کرد که بشود کودکان LGBTQ+ را در مقابل استثمار خانواده و تلاش آنها در جهت تربیت دگرجنسگرامحوری و انکار هویت LGBTQ+ افراد محافظت کند.

4.باید از تصویب قوانین منع تبعیض در موسسه‌های آموزشی حمایت کرد که دانش‌آموزان و دانشجویان LGBTQ+ بدون نگرانی از تبعیض در موسسه‌های آموزشی در جهت ادامه تحصیل فعال باشند و در مقابل هرگونه قلدری و نفرت پراکنی از محافظت قانونی برخوردار باشند.

5.باید از تصویب قوانین منع تبعیض اجتماعی حمایت کرد که همه افراد LGBTQ+ بتوانند از امکانات رفاهی، تفریحی، بهداشتی و خدمات عمومی بدون نگرانی از تبعیض همانند سایر افراد جامعه استفاده کنند.

6.باید از تصویب قوانین حمایتی از افراد LGBTQ+ حمایت کرد که افراد LGBTQ+ بتوانند از تمام حقوق اجتماعی برابر با سایر افراد جامعه مانند ازدواج، طلاق، حق انتخاب آزادانه جنسی، حق انتخاب آزادانه پوشش، حق انتخاب بیان جنسی، حق انتخاب آزادانه فعالیت سیاسی، حق انتخاب آزادانه عمل تصدیق جنسیت، حق برگزاری آزادانه آکسیون و رژه افتخار برخوردار باشند.

7.باید از تصویب قوانین منع تبعیض سیاسی حمایت کرد که افراد LGBTQ+ بتوانند بدون تبعیض فعالیت سیاسی را چه در احزاب موافق سیستم و چه در احزاب مخلاف سیستم انجام دهند و از حقوق برابر برای مشارکت در رهبری سیاسی جامعه برخوردار باشند.

8.باید از تصویب قوانین منع تبعیض اقتصادی حمایت کرد که افراد LGBTQ+ بتوانند چه در اشتغال و چه در کسب و کار از فرصت برابر با سایر افراد جامعه برخوردار باشند.

9.باید از تهیه برنامه‌های ویژه برای جامعه LGBTQ+توسط رسانه‌های دولتی و غیر دولتی حمایت کرد، زیرا که رسانه‌ها نقش مهمی در فرهنگ‌سازی و آگاهی جامعه دارند، در همین حال خواهان باید بر این نکته تأکید کرد که در این برنامه‌ها باید تریبون در اختیار خود افراد LGBTQ+ قرار بگیرد و افراد بیرون از جامعه LGBTQ+ خود را سخنگو و قیم افراد LGBTQ+ ندانند، زیرا که هیچ فردی جز خود اعضای جامعه LGBTQ+ از وضعیت موجود خود اطلاعی ندارند.

10. احزاب سیاسی نیز باید پلتفرم حمایتی از افراد LGBTQ+ تهیه و منتشر کنند و درون احزاب کارگروه و فراکسیون مخصوص حقوق LGBTQ+ را تشکیل دهند که بتوان با کمک آنها قوانین حمایتی از افراد LGBTQ+ را پیش برد، در همین حال این کارگروه یا فراکسیون‌ها باید در اختیار خود افراد LGBTQ+ قرار بگیرد تا بتوانند بر اساس جهت‌گیری سیاسی خود در آن فعالیت کرده و در جهت حقوق سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود تلاش کنند.

11.افراد LGBTQ+ باید در انجمن‌ها، تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و رسانه‌های مختلف در جهت فرهنگسازی و احقاق حقوق سیاسی، اجتماعی خود تلاش کنند، زیرا که هیچ فردی غیر از خود افراد LGBTQ+ نمیتواند بر روی جامعه‌ در جهت پذیرش جامعه LGBTQ+ تأثیر بگذارد.

12.باید از جرم انگاری نفرت پراکنی و تبدیل درمانی علیه افراد و هویت LGBTQ+ حمایت کرد در همین حال از آزادی بیان برای بیان نظرات منتقدین هویت LGBTQ+ نیز دفاع کرد زیرا تبادل نظر باعث میشود که افراد LGBTQ+ بیش از گذشته بر اساس مدارک و اسناد علمی هویت واقعی و انسانی خود را به جامعه نشان داده و جامعه را برای پذیرش آگاه کنند.

13.باید با هرگونه تبعیض علیه هر یک از بخش‌های جامعه LGBTQ+ مانند انکار دوجنسگرایان، چندجنسگرایان، همه‌جنسگرایان و ترنس‌هایی که نمیخواهند عمل تصدیق جنسیت را انجام دهند مرزبندی خود را اعلام کرده و در کنار افراد LGBTQ+ انکار شده و در مقابل افراد LGBTQ+ تبعیض کننده ایستادگی کنیم.

14.نباید فراموش کرد که جامعه LGBTQ+ یک جامعه چند هویتی است که غیر از گرایش جنسی، هویت جنسیتی و صفت جنسی رویدادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر روی آن اثر میگذارد، بدین جهت اعضای جامعه LGBTQ+ باید موضع‌گیری خود را در قبال موضوعات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مهم روز بر اساس جهت‌گیری سیاسی خود اعلام کنند.

به امید آن که با پی گرفتن سیاست بالا، جامعه LGBTQ+ ایران نیز مانند سایر اعضای جامعه حقوق شهروندی خود را به دست بیاورد و از زیر تیغ سرکوب خارج شود که قطعا و قطعا با تلاش تمام اعضای جامعه LGBTQ+ و فعالین برابری‌خواه ابن موفقیت به دست خواهد آمد.