رافائل گروسی: اگر اراده سیاسی باشد توافق با ایران ممکن است

مدیرکل آژانس می‌گوید اگر اراده سیاسی باشد توافق با ایران ممکن است اما زمان کمی مانده است. اولیانوف، نماینده روسیه هم می‌گوید ایران و آمریکا به‌رغم اختلافات شانس توافق دارند. وزیر خارجه ایران خواستار “حسن نیت” غرب شد.
در چهارمین روز مذاکرات احیای توافق برجام در وین، مباحثات پیرامون “امکان توافق با ایران”، “بازگشت ایران به برجام و لغو تحریم‌ها” بیشتر شده است.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز چهارشنبه ١٠ آذر در مصاحبه با کانال خبری “فرانسه ۲۴” گفت اگر اراده سیاسی باشد توافق با ایران امکان‌پذیر است اما مهلت باقیمانده نیز کم است. گروسی تاکید کرد که به نفع جمهوری اسلامی است که در همکاری با آژانس اتمی شفافیت بیشتری نشان دهد.

او تایید کرد که ایران غنی‌سازی ۹۰درصدی ندارد و درباره روند مذاکرات فعلی در وین نیز گفت که دور هفتم مذاکرات وین بر اساس شش دور مذاکرات قبلی به پیش می‌رود و از نقطه صفر آغاز نمی‌شود.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین تاکید کرد غنی‌سازی بیشتر اورانیوم و راه‌اندازی نسل جدید سانتریفوژها، بازگشت ایران به توافق را سخت کرده است.

گروسی گفت ایران باید اجازه دهد بازرسان انرژی اتمی دسترسی بدون محدویت و آزاد به سایت‌های هسته‌ای از جمله سایت فردو را داشته باشند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش خود از غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم در سایت فردو خبر داده بود.

روسیه: توافق ایران و آمریکا با وجود اختلافات ممکن است

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نیز از قول میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین گزارش داد امکان توافق بین آمریکا و ایران با وجود اختلافاتی که دارند امکان‌پذیر است.

اولیانوف گفت که روسیه از اقدام ایران در آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم در تاسیسات هسته‌ای فردو نگران است و تهران در این رابطه زیاده‌روی می کند. با این همه، او تأکید کرده که شانس واقعی برای حل و فصل همه چیز از طریق مذاکره و دیپلماسی وجود دارد. او افزوده که ایران در بسیاری از مواضع خود از برجام خارج شده اما این “به دلیل بدخواهی تهران” نیوده بلکه در واکنش به “سیاست غیرمسئولانه فشار حداکثری آمریکا” و تحریم‌های این کشور علیه ایران اتفاق افتاده است.
نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت مسکو به این نتیجه رسیده است که هم برای ایران و هم برای آمریکا ضروری است که به طور کامل به مفاد توافق هسته‌ای بازگردند.

حسن نیت ایران و غرب

گزارش‌های مربوط به غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم در فردو کشورهای غربی را نگران کرده است. دیپلمات‌های غربی خاطرنشان کرده‌اند که جمهوری اسلامی باید برای نشان دادن “حسن نیت” غنی‌سازی اورانیوم را در زمان برگزاری مذاکرات متوقف می‌کرد.

در مقابل حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران هم در یک توییت خواستار “حسن نیت غرب” شد. امیرعبداللهیان در صفحه توئیتر خود نوشت: «اگر غرب حسن نیت نشان دهد، توافق خوب در دسترس است. هیات ایرانی مذاکراتی منطقی، قوی، متین و‌ نتیجه محور را دنبال می‌کند».