احضار به زندان، ممنوعيت مرخصی استعلاجی و …، سهم زنان فعال مدنی در آستانه روز جهانی زن

در آستانه روز جهانی زن :

ممانعت از صدور مرخصی استعلاجی سپيده قليان و خطر جانی برای وی در پی ابتلا به کرونا در زندان بوشهر

احضار به زندان نرگس محمدی که به تازگی برای انجام عمل عروق کرونری قلب از زندان به مرخصی درمانی اعزام شده بود

ادامه زندان و تبعيد بدون مرخصی زينب جلاليان و مريم اکبری منفرد و ….

در آستانه‌ روز جهانی زن، جان سپیده‌ قلیان در خطر است؛ ممانعت از صدور مرخصی استعلاجی سايت اخبار روز

سپيده قليان

مهدی قلیان برادر سپیده قلیان با انتشار پستی در شبکه های اجتماعی از وضعیت وی در پی ابتلا به کرونا در زندان بوشهر و ممانعت از صدور مرخصی استعلاجی خبر داده است. قاضی پرونده مدعی شده است که سپیده استحقاق مرخصی را ندارد و از خطوط قرمز عبور کرده است.

در زیر متن کامل گزارش برادر سپیده قلیان را بخوانید:

اگر بخواهیم وضعیت را کوتاه و روشن توضیح دهیم، طرح همین یک جمله کافی‌ست که «جان خواهرم سپیده قلیان هنوز در خطر است.»
پس از همه‌گیر شدن کرونای اومیکرون در بند نسوان زندان اوین، سپیده هم به این ویروس مبتلا شد؛ اما روشن است که با شدتی بیش از حد معمول. تن سپیده، در تبعیدها و اعتصاب غذاها و فشارهای مداوم این چند ساله، و با وجود بیماری‌های زمینه‌ای درمان‌نشده چنان ضعیف و نامقاوم شده است که حتی یک سرماخوردگی هم می‌تواند او را از پا بیندازد. تبعات اومیکرون باعث شده است که بدن سپیده به دلیل اختلال در هاضمه، اولاً آب و غذای چندانی نپذیرد و دوماً تمام آن را هم دفع کند. دمای بدن او هنوز به حالت عادی برنگشته و ضعف و بی‌حالی و زردی چهره، از دور هم معلوم است.

به دلیل همین وضعیت، با کمک وکیل پرونده، جناب آقای رئیسیان، برای گرفتن مرخصی استعلاجی، که حق بدیهی و مسلم زندانی با وضعیت سلامتی مخاطره‌آمیز است، اقدام کردیم. پس از تلاش و اصرار فراوان، قاضی پرونده که با ارجاع به مرخصی پیشین، مدعی بود سپیده استحقاق مرخصی را ندارد و از خطوط قرمز عبور کرده است، در نهایت پذیرفت که پای برگه‌ی مرخصی را امضا کند.
ماراتن ادامه داشت: از یافتن وثیقه تا پیدا کردن کارشناس و طی کردن کارهای اداری؛ همه و همه انجام شدند و در لحظه‌ی آخر گفتند که مرخصی نمی‌دهند. به همین سادگی، جان سپیده و امیدهای خانواده، گروگان دستگاه قضا شد تا بتوانند نشان دهند که قدرتمندند.
قدرتمندانی که افشاگری در مورد شکنجه و آزار و اذیت زنان در زندان بوشهر را خط قرمز می‌دانند و ذره‌ذره آب شدن سپیده در زندان را قدرت.
در آستانه‌ی روز جهانی زن، جان سپیده‌ی ما هنوز در خطر است…

احضار نرگس محمدی به زندان؛ سازمان حقوق بشر ایران خواستار واکنش جامعه جهانی شد سايت اخبار روز

نرگس محمدی

سازمان حقوق بشر ایران؛ ۱۶ اسفند ۱۴۰۰: نرگس محمدی، فعال مدنی و مدافع حقوق بشر که به تازگی برای انجام عمل عروق کرونری قلب از زندان به مرخصی درمانی اعزام شده بود، باید برای گذراندن محکومیت خود، روز سه شنبه ۱۷ اسفند به زندان بازگردد.

سازمان حقوق بشر ایران با تاکید مجدد بر این نکته که هیچ کنشگر مدنی نباید به خاطر فعالیت‌های بشردوستانه به زندان محکوم شود یا مورد آزار و اذیت قرار گیرد، فراخواندن نرگس محمدی به زندان را با توجه به وضعیت سلامتی او، بازی با جان این کنشگر حقوق بشر می‌داند. این سازمان از جامعه جهانی می‌خواهد تا با واکنش فوری خود از حبس این مدافع حقوق بشر جلوگیری کند.

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این باره گفت: «احکام صادره علیه نرگس محمدی، هم بر اساس قوانین بین المللی و هم براساس قوانین جمهوری اسلامی، غیر قانونی است و فقط در راستای آزار بیشتر این مدافع حقوق بشر در نظر گرفته شده‌اند. ما از جامعه مدنی ایران و جامعه جهانی می‌خواهیم تا برای دفاع از حقوق  قانونی نرگس محمدی تلاش کنند». 

نرگس محمدی آخرین بار روز ۲۵ آبان ۱۴۰۰ هنگام شرکت بر سر مزار ابراهیم کتابدار، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، بازداشت شده بود.  پس از گذشت بیش از دو ماه، تقی رحمانی، همسر او، اعلام کرد که نرگس «در دادگاهی ۵ دقیقه‌ای» به ۸ سال زندان و بیش از ۷۰ ضربه شلاق محکوم شده است.

نرگس محمدی، در طی پرونده‌ دیگری که حکم آن اوایل خرداد ماه ۱۴۰۰ صادر و اوایل مهر ماه همان سال به تایید رسیده است، به ۳۰ ماه زندان و ۸۰ ضربه شلاق محکوم شده بود. این حکم در ارتباط با تحصن خانم محمدی در زندان اوین در سال ۱۳۹۸ در اعتراض به «کشتار معترضین در خیابان» و همچنین نامه‌هایی که از داخل زندان نوشته بود، صادر شده است.

نرگس محمدی روز سه‌شنبه، ۳ اسفند ماه ۱۴۰۰، پس از حدود ۱۰۰ روز بازداشت، از زندان به مرخصی درمانی اعزام شد. تقی رحمانی در آن روز در توییتر خود نوشت: «او دچار گرفته‌گی یکی از عروق قلب شده بود که تحت عمل قرار گرفت».

در این بازداشت، نرگس محمدی مدت ۶۴ روز را در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین سپری کرد و در تمام این مدت از ملاقات یا تماس با وکیل خود محروم بود.

نرگس محمدی که سابقه چندین بازداشت به خاطر فعالیت‌های مدنی را دارد، پیشتر، از ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ تا ۱۷ مهر ۱۳۹۹ را در زندان گذرانده بود.

شرح حال زینب جلالیان و مریم اکبری‌منفرد از زبان “آتنا دائمی” فعال مدنی صفحه‌ی اینستاگرام «آتنا دائمی»

زینب جلالیان چهارده سال و مریم اکبری‌منفرد سیزده سال از بهترین روزهای عمرشان را در زندان و در تبعید، بدون حتی ساعتی مرخصی سپری می‌کنند در تاریخ ایران، در میان زندانیان زن سیاسی، چنین مواردی سابقه نداشته و جمهوری اسلامی در کنار ستم‌های دیگر رکورد حبس طولانی مدت دو تن از زنان فعال سیاسی را نیز در کارنامه منحوس خود ثبت کرده است
زینب جلالیان را ندیده‌ام، اما شرح ایستادگی‌های او را به کرات شنیده‌ام شنیده‌هایم از او همان‌هایی است که در «مریم» دیده‌ام. من شش سال با او همبند بوده‌ام و در میان تمامی کسانی که در زندان بوده‌اند، به معنای واقعی کلمه مقاوم‌ترین، محکم‌ترین با نشاط‌ترین و مصمم‌ترین زندانی بوده و هست
مریم در تمام سال‌های حبس با وجود آزارها و شکنجه‌های فرسایشیِ بی‌امان، همچنان اراده و مقاومت و شادابی خود را حفظ کرد و البته آسیب‌های بسیار هم دید، اما سربلند ایستاد. هر یک از آنان، علاوه بر دشمن اصلی که همان جمهوری اسلامی می‌باشد، با جناح‌بندی‌های رسانه‌های مطرح و فراموشی‌ها و بایکوت‌های خبری، آن هم صرفاً به‌سببِ عقایدشان جنگیدند.