آخرين شروط احيای برجام : اظهارات ايران – آمريکا

گره حذف نام سپاه از فهرست تروریستی

وب‌سایت آمریکایی اکسیوس شامگاه چهارشنبه، سوم فروردین، به نقل از «دو منبع مطلع آمریکایی» و یک مقام رسمی اسرائیلی نوشت که جمهوری اسلامی ایران شرط آمریکا برای حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی را نپذیرفته است.

به نوشته اکسیوس، در حالی که توافق برای احیای برجام «تقریبا کامل شده» درخواست ایران از رئیس جمهور آمریکا برای پاک کردن نام سپاه از فهرست تروریستی، یکی از آخرین اختلافات باقی‌مانده میان تهران و واشینگتن است.

بر اساس این گزارش، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در مذاکراتی که به صورت غیرمستقیم با ایران و توسط انریکه مورا، هماهنگ‌کننده امور دیپلماتیک اتحادیه اروپا انجام داده، درخواست ایران برای حذف نام سپاه از سیاهه ترور را مورد بحث قرار داد.

اکسیوس اضافه کرد که یکی از پیشنهادهای مطرح شده از سوی آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم این بود که ایران به کاهش تنش در منطقه تعهد بدهد.

اما دو منبع مطلع آمریکایی و یک مقام اسرائیلی به گزارشگر اسرائیلی وب‌سایت اکسیوس گفتند که مقامات ایران به جای تعهد دادن به اعلام عمومی این‌امر که تنش در منطقه کاهش خواهد یافت، پیشنهاد کرده‌ که یک نامه ضمنی غیرعلنی در این باره به دولت آمریکا ارائه کند.

هشدار ٨٠ نماينده کنگره

هشدار ۸۰ نماینده کنگره آمریکا درباره حذف سپاه از فهرست تروریستی

حدود ۸۰ نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در نامه‌ای به وزیر خارجه، آنتونی بلینکن نسبت به حذف احتمالی سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی هشدار دادند.

در نامه نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره خطاب به وزیر خارجه آمریکا تاکید شده سپاه پاسداران همچنان به طور فعال در عملیات تروریستی و اقدام‌های بی‌ثبات کننده در منطقه “به‌خصوص علیه یکی از نزدیک‌ترین متحدان ما، اسرائیل” مشارکت دارد.

وزير خارجه ايران در سومين سفر به سوريه همچنان از عدم عبور از “خطوط قرمز” می گويد

امیرعبداللهیان که به دمشق سفر کرده، با بشار اسد، فیصل المقداد وزیر امورخارجه و علی مملوک رئیس دفتر امنیت ملی سوریه دیدار کرد و در این دیدارها «آخرین تحولات دوجانبه ، منطقه‌ای و بین‌المللی» را مورد بحث و بررسی قرار داد.

وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی درباره مناسبات ایران و سوریه گفت: «ما در خصوص مناسبات دوجانبه بر همکاری‌هایی گسترده تجاری و اقتصادی ایران و سوریه تأکید و بر آمادگی ایران برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات تأکید کردیم.»

وی افزود: «توسعه گردشگری بین ایران و سوریه از جمله نکات مورد توافق دو طرف در رایزنی‌های امروز بود. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد دیدار روسای جمهور دو کشور باشیم.»

پیشتر عبداللهیان در بدو ورد به سوریه گفته بود: « سوریه و ایران در یک سنگر هستند و روابط دوجانبه بین دو کشور در بهترین شرایط است.»

او که همچنین در این سفر درباره وضعیت یمن نیز گفت‌وگو و رایزنی کرد به خبرنگاران گفت: «از لغو محاصره انسانی و برقراری آتش بس و انجام گفت‌وگوهای  یمنی – یمنی  استقبال می‌کنیم.» امیرعبداللهیان همچنین گفت در این سفر درباره وضعیت افغانستان نیز گفت‌وگو کرد. او گفت: «همانطور که پیشتر این به صراحت اعلام کردیم از تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان حمایت می‌کنیم.»

امیرعبداللهیان به روند مذاکرات وین برای احیای برجام اشاره کرد و ادامه داد: «در دیدارهای امروز  آخرین وضعیت مذاکرات وین برای لغو تحریم‌ها را مورد بحث قرار دادیم. معتقدیم امروز بیش از هر زمان دیگری به توافق و نهایی کردن توافق در وین نزدیک شده‌ایم. ما آخرین پیشنهادات خود را برای رسیدن به نقطه قطعی توافق از طریق هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به آمریکا ارائه داده ایم.»

امیرعبداللهیان تاکید کرد: «به طرف آمریکایی به صراحت اعلام کرده‌ایم از خطوط قرمز خود عبور نخواهیم کرد. اگر طرف آمریکایی واقع بینانه برخورد کند، آمادگی داریم در آینده نزدیک توافق را با حضور وزیران امور خارجه عضو کمیسیون مشترک برجام در وین نهایی کنیم.»

پیشتر سفر رئیس جمهوری سوریه به امارات متحده عربی، با واکنش و انتقاد شدید دولت واشنگتن روبرو شده و ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا این اقدام را «تلاشی آشکار برای مشروعیت بخشیدن به رژیم بشار اسد» دانست.